Hämeenmaan Sydänpiiri kirkasti palvelukonseptiaan

Hämeenmaan Sydänpiiri ry muutti toukokuussa 2018 Tampereen Sydänsairaalan vasta valmistuneisiin tiloihin. Hämeenmaan Sydänpiiri on ensimmäinen kolmannen sektorin toimija Suomessa, joka toimii sairaalan sisällä. Kaikille osapuolille, potilaille, läheisille, terveydenhuollon ammattilaisille ja Hämeenmaan Sydänpiirille tilanne on ainutlaatuinen. Hämeenmaan Sydänpiirissä heräsikin tuoreita ajatuksia ja myös kysymyksiä, miten näin lähellä omia tärkeitä sidosryhmiä ja asiakkaita palvelut parhaiten muotoiltaisiin ja viestittäisiin.

Hämeenmaan Sydänpiiri etsi vastauksia Maineentekijöiden kanssa palvelukonseptoinnin keinoin. Vilkas ammattilaisten ryhmä kirkasti ja tiivisti näkemystään kohderyhmistä, palveluista, ydinviesteistä ja lupauksesta. Talven tulon viilentäessä sydäntä lämmittää tieto siitä, että Hämeenmaan Sydänpiiri sykkii palveluhalua ja ymmärrystä ihmistä kohtaan.

Toiminnanjohtaja Ulla Harala kokosi työhön koko tiiminsä, jotta moniammatillinen osaaminen saataisiin mahdollisimman tehokkaasti kerralla käyttöön. Lisävinkkejä palvelujen kehittämiseksi haettiin lisäksi Sydänsairaalan henkilöstöltä. Työpajoissa Maineentekijät kyselivät, kyseenalaistivat ja pohtivat aihetta tiimin kanssa. Työn tuloksena syntyy Sydänpiirin uudistettu palvelukonsepti.

”Yhteistyömme auttoi meitä näkemään kokonaisuuden, ja mitä kaikkea kokonaisuuteen kuuluu. Se auttoi meitä itseämme oivaltamaan, että pirstaleiseltakin tuntuvan arjen toiminnan takana on selkeä kokonaisuus. Toinen suuri havahtuminen oli nähdä arvo myös siellä, jota emme itse nähneet: olla läsnä, ilman kiirettä, se nousi yhdeksi palvelujemme kulmakiveksi. Itse emme olisi sitä oivaltaneet", kertoo Ulla Harala.

Kysy lisää Satulta, 040 146 5222 tai Sarilta, 040 146 5500.

 

 

Maineentekijät Oy
Länsisatamankatu 31 B 64
00220 Helsinki

Sari Uusitupa
+358 40 146 5500
sari.uusitupa(at)maineentekijat.fi

Satu Juvonen
+358 40 146 5222
satu.juvonen(at)maineentekijat.fi